Echitatie - huntingclubromania

Go to content

Main menu:

Echitatie

Echitatia, nu doar pentru cei cu sange albastru

Echitatia este mai mult decat un sport; este o armonie perfecta intre om si cal, unde fiecare depinde de celalalt pentru a atinge performantele. Fie dresaj, saritura la obstacole, cursa de cai, calarie de anduranta, buzkasi sau calarie de agrement, echitatia reprezinta una dintre cele mai elegante intreceri.

Echitatia este si un mijloc de relaxare, astfel cluburile din toata tara fiind la mare cautare printre iubitorii de cai.
Pe langa faptul ca este o metoda de destindere, calaria este si una de recuperare. "Calaria actioneaza deopotriva la nivel fizic, prin tonifierea muschilor, dar si la nivel psihic, prin redarea echilibrului mental.
De asemenea, beneficiaza de aceasta terapie persoanele melancolice, pentru ca atunci cand merge calare, omul scapa de gandurile negre", spunea parintele medicinei, Hipocrate.
Hipoterapia sau calaria terapeutica a fost recunoscuta ca metoda de tratament de Asociatia germana de fizioterapie.
In acest sens, calul este doar un instrument folosit pentru redobandirea capacitatilor neuromotorii si psihice, iar specialistii recomanda aceasta metoda de recuperare in tratamentul autismului, al paraliziilor cerebrale la copii, in probleme ale coloanei vertebrale (scolioze, cifoze), in recuperarea postinfarct, dar si in terapia nevrozelor si a oboselii cronice.
Echitatia cunoaste cateva ramuri cum sunt: dresajul, sariturile peste obstacole, voltijele, anduranta.
 
 
Back to content | Back to main menu